En ny kompis.

2010-08-11 kl 19:10:25

 Min mobil blev knäpp så jag gatt köpa en ny. Blev en liten ericsson.
Lite för avancerad för min del men till&med jag kan lära! Jodå.
Himla tjusig är den iallafall, fin bakrund också!


3 år i Umeå.

2010-08-09 kl 15:11:39

När jag tog studenten 2007 längtade jag efter ett nytt liv, jag var otroligt leds på skolan och ville bara att allt skulle vara nytt nytt nytt! Jag och J hade vart tillsammans 1 år och vi bestämde oss för att flytta ihop. Vi fick tag på en underbar lägenhet på Röbäck som jag blev himla kär i! I augusti flyttade vi och det var väldigt spännande. Jag gick runt och sökte jobb någon vecka innan och fick jobb på Sibylla. Jag tänkte att det fick duga så länge, jag behövde ju pengar, såklart! Leif från operan ringde mig och ville att jag skulle komma och provjobba, tyvärr fick jag inte bort mitt pass på sibylla den kvällen, det kändes åt skogen men jag tänkte att det kommer väl fler gånger.

Jag började tillslut trivas riktigt bra på sibylla, Josefine började jobba där och det var så skönt att ha en vän på jobbet. Arbetsmiljön var skit! Ensamma småtjejer som hade höga, fulla svin runt om sig hela tiden. Det hörde jobbet till och det kändes väl inte så konstigt just då. Jag blev bekväm och "duga så länge" blev ett år.

Under sommaren 2008 hade jag fått nog av allt skitsnack och alla konstigheter på sibylla. Jag bestämde mig för att ta mig därifrån. Jag sökte jobb på norrskensgården och var så himla glad när jag fick det! Ett heltidsjobb, wow! Skulle det vara så enkelt att få det så bra? Jag började provjobba några dagar samtidigt som jag var kvar på sibylla. Till slut sa jag upp mig från sibylla och även om det var det jag ville så kändes det ganska jobbigt.  Men det nya jobbet visade sig inte vara så bra som jag trodde. Jag blev behandlad som skit från dag 1 och kände mig ledsen varje kväll när jag kom hem från jobbet. Det var ungefär här jag blev en ny människa. En Åsa som inte ska ta mer skit. Jag ringde till chefen på norrskensgården och sa att jag inte kommer att dyka upp där mer. "Men Åsa, vi hade ju räknat med dig" fick jag till svar.

Shit, vad hade jag gjort? Från två helt okej betalda jobb till inget på en vecka ungefär. Jag gick till Operan och pratade med Leif. Jag fick ett pass och var så himla glad över det! Ett pass blev till många fler och en dag ringder en Marcus från balder och behöver personal. I ett års tid jobbade jag på operan och på balder nu och då, alla helger och många kvällar. Jag trivdes så himla bra på operan men så där på balder. Men jag tackade aldrig nej till jobb, även om jag fick samtalet en timma innan.

Hösten 2009 blev det mer och mer jobb på balder, jag började trivas. Josefine började också jobba på balder och det kändes såklart jättekul! Personalen byttes ut och vi toktrivdes med varandra! Jag fick veta att Frida som jobbade luncherna skulle bli mamma och jag var snabb att söka hennes jobb. Jag fortsatte även att jobba på operan och det blev en hel del dubblepass.

I januari 2010 började jag jobba luncherna, 7-16 måndag-fredag. Jag och J hade inte direkt haft så mycket tid för varandra så jag hoppade att det skulle bli bättre när jag fick bättre tider. Så blev det ju inte. Jag, som tidigare längtade hem till Dorotea och hade bestämt mig för att jag inte skulle bo så länge i Umeå, hade förändrats. Jag hade skapat mitt egna liv här i stan. Jag hade fått många nya underbara vänner och många av mina vänner från Dorotea hade flyttat hit. Jag började njuta av umeås uteliv och eftersom jag var ensam hemma nästan varje helg blev det bara jobb och party. Jag hade växt ifrån J.

I mitten på februari hade jag bestämt mig. Det var det ett svårt beslut men allt gick så lätt. Jag fick tag på en mysig lägenhet på Haga och i mars flyttade jag. Mars var en riktigt tuff månad med flytten och med extremt mycket jobb både på balder och på operan. Jag var hela tiden upp i varv och kunde inte slappna av när jag väl var ledig en kväll.

Men ändå, jag var så lycklig, jag kunde sitta i min soffa och titta in i min lägenhet och känna mig så stolt över att... Det bara var mitt! Jag kunde klara mig helt själv och jag kunde trivas med att ha det så! Inte kunde jag tro att det skulle bli så här bra!

Tänk att jag har bott i Umeå i 3 år nu! Jag älskar mitt liv här. Jag trivs så bra här! Det är verkligen här mitt liv är nu, det bara är så! Jag jobbar hårt på veckorna och njuter av utelivet på helgerna. Jag trivs som singel, jag har det bra!

Jag kommer inte längre att jobba bara luncherna på balder, även det känns bra! Jag och josefine tar varannan vecka! Toppen både för henne och för mig!
jämna veckor jobbar jag kväll men är ledig onsdagar och söndagar.
ojämna veckor jobbar jag dag och är ledig lördagar och söndagar.